Hírek

2019.01.07. Elindult a beruházás

Nyertes pályázatunknak köszönhetően elindult a felújítás az Edelény Deák Ferenc úti SZTK-ban.

A szakrendelő 1098 négyzetméteres belső területének teljes felújítása valósul meg, valamint a járóbeteg ellátásához szükséges orvostechnikai eszközöket szerzünk be. A felújítás három lépcsőben zajlik majd: elsőként a B épület szárny kerül felújításra, majd az "A" épület következik. A fejlesztés harmadik lépcsőjében pedig parkolóhelyek kerülnek kialakításra. A szakrendelések a felújítás ideje alatt folyamatosan üzemelnek majd.

2019.03.11. Elkészült a "B" épület felújítása

A "B" épület felújítása a kiviteli terveknek megfelelően elkészült. Az épületrész műszaki átadás-átvételre l 2019. március 8-án került sor a generálkivitelező valamint a felelős műszaki ellenőr jelenlétében. Az épületrészben kapott helyet az ideggyógyászati, szemészeti, pszichiátriai valamint az általános pszichológiai szakrendelés.


2019.június 29. Elkészült a beruházás

Elkészült a rendelőintézet felújítása, a végleges műszaki átadás-átvételre 2019.június 28-án került sor Dr. Daher Pierre főigazgató úr, a műszaki ellenőr valamint a kivitelező képviselőjének jelenlétében. A kivitelezés során az épület víz - szennyvíz, elektromos valamint fűtési rendszere teljesen megújult, a belső terek új burkolatot kaptak valamint új bútorok kerültek beszerelésre. A megújított épületet betegeink hamarosan újra birtokba vehetik. A projekt teljes megvalósulásából még az orvosi eszközök - gépek beszerzése van hátra.


2019.szeptember 04.  Megérkezetek az orvosi műszerek a Rendelőintézetbe

Sikeres közbeszerzési eljárást követően 2019. szeptember 03-án megérkeztek az orvosi műszerek a rendelőintézetbe.

A fejlesztéssel egyrészt a régi, elavult műszereket cseréltük le. Másik része hiánypótló beruházás. Ilyen hiánypótló orvostechnikai eszköz a szemészeti szakrendelőbe érkezett autorefrakto-kreatométer. Ez az eszköz gyors és pontos adatot ad a szaruhártya görbületéről, a szem törőerejéről és a belső szemtengelyferdülés (astigmia) mértékéről. Eddig ezt az alapvető vizsgálatot nem tudtuk elvégezni rendelőnkben, azonban mostantól már nem kell utaznia betegeinknek. A szemészet ezen túl egy új, 360 db-os próbalencsesort is kapott.

A másik fontos hiánypótló berendezés a diagnosztikai tympanométer, amelyet a fül-orr-gégészeti szakrendelés részére szereztünk be. A vizsgálat során középfül analízis történik, amely során a középfülben uralkodó nyomást mérik. Kimutatható van-e folyadék a fülben, lyukas-e a dobhártya, és a halláscsökkenés mértéke is megbecsülhető.

Ezen túl a sebészeti szakrendelés részére egy modern sebészeti vágó-koaguláló készülék, a nőgyógyászati szakrendelésre egy új kolposzkóp került leszállításra. Továbbá a szakrendelők részére 3 db 3 csatlakozós hordozható EKG készülék érkezett.

Ezzel a "Különféle orvosi eszközök beszerzése" beruházás első része lezajlott. Második ütemben legkésőbb 2019.október 05-ig megérkezik az a röntgenbe a digitalizáló 2 db direkt digitális flat panel detektorral.

2019. október 11. A rendelőintézet felújítási munkálatai befejeződtek

A rendelőintézet felújítási munkálatai befejeződtek. A most megvalósult korszerűsítéssel az elmúlt 15 évben összességében 2,5 milliárd forint felhasználásával valósítottunk meg fejlesztéseket kórházunkban. Ennek során korszerű, esztétikus, modern felszereltségű munkakörnyezetet teremtettünk dolgozóink számára, és humánus, a kor követelményeinek megfelelő színvonalú betegellátási környezetet betegeink részére. A megvalósult fejlesztések nagy jelentőséggel bírnak a kórház területi ellátási kötelezettségébe tartozó települések lakossága egészségügyi ellátását tekintve, ezért a fejlesztések lezárását méltó lezárásaként 2019.október 10-én átadó ünnepséget tartottunk.

A rendezvényen megtisztelt jelenlétével Dr. Orbán Balázs Miniszterelnökséget vezető miniszter helyettese, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára, Demeter Zoltán országgyűlési képviselő úr valamint Molnár Oszkár Edelény város polgármestere.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el